Specialist in productie & ontwikkeling van Heavy Lift HMPE rondstroppen

Lift-Tex® Industrie B.V. – Professional in HMPE slings

Lift-Tex® Industrie B.V. is een leidende en innovatieve producent van Heavy Lift HMPE stroppen, zoals rondstroppen, hijsbanden, bescherming en sjorsystemen. De in Nederland gevestigde fabriek produceert Heavy Lift rondstroppen van 0.5T tot MBL 8000T (basket lift). De producten zijn getest door de DNV Certification organisation.

Onze producten zijn geschikt voor payloads van 500kg tot aan MBL 4000T (straight lift) of 8000T (Basket lift), in lengtes varïerend van 0,2 meter tot 65 meter. Om dit te bereiken gebruikt Lift-Tex® moderne uitrusting Dyneema_Ingredient_PMSen zowel traditionele grondstoffen als hoogwaardige HMPE of UHMWPE materialen zoals Dyneema®.       

Rondstroppen en beschermende hoezen, gemaakt met Dyneema®, worden verkocht onder de geregistreerde merknaam EXTREEMA®. De EXTREEMA® HMPE stroppen worden gebruikt voor het produceren, transporteren en installeren van grote onderdelen, hernieuwbare energiebronnen, boorplatformen, FPSO’s, nucleaire hijsprojecten en de auto-industrie. Met meer dan 40 jaar aan bedrijfsgeschiedenis bevinden onze klanten (distributeurs) zich in meer dan 23 landen wereldwijd, zowel in de on-shore als off-shore Heavy Lift projecten. Lift-Tex® levert ook aan de olie- en gas industrie in Europa en het Midden-Oosten.

Dankzij extreem grote productiefaciliteiten kan Lift-Tex® op maat gemaakte Extreema® rondstroppen produceren die tegen zeer korte levertijden worden verscheept over de hele wereld. Strenge kwaliteitscontrole, hoge flexibiliteit in productie, goed getraind, vaardig en ervaren personeel en research & innovatie zijn enkel een paar van de kernwaarden van Lift-Tex®. Lees hier meer over onze Extreema® producten. 

Lift-Tex® is een ISO 9001-2015 gecertificeerd bedrijf door DNV/GL en heeft een eigen Kwaliteit en Onderzoeks-afdeling. Alle stroppen worden geproduceerd volgens CE standaarden en worden regelmatig getest. Door nauwe samenwerking met onze klanten en denken in effectieve en duurzame hijs oplossingen is Lift-Tex® in staat om kost-efficiënte en veilige producten voor ieder hijsproject te ontwikkelen.


WordPress Video Lightbox